Premierul anunță: Voi depune plângere împotriva lui Iohannis. E ușor să pui etichete

Publicat: 31 08. 2019, 17:35

„Legat de afirmația președintelui că guvernul este corupt, vom acționa în judecată pentru că am spus că e ușor să pui etichete, dar trebuie să aibă un fundament. Nu am avut niciodată probleme de corupție, ci am fost un luptător al statului de drept. (…) Când spui că cineva este corupt, înseamnă că ai dovezile necesare. Este de neacceptat”, a declarat Viorica Dăncilă, după ședința Cex.

Întrebată care este fapta pe care o sesizează, Dăncilă a afirmat că duminică se va întâlni cu avocații.

În urmă cu câteva zile, Viorica Dăncilă a afirmat că este revoltător faptul că șeful statului Klaus Iohannis de la folosește tribuna oficială a Administrație Prezidențiale expresia „Guvern corupt”. Premierul îi cere președintelui să prezinte urgent probe în acest sens.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

„Nu ar trebui să fie, însă, nicio surpriză pentru nimeni. Dimpotrivă, este rezultatul firesc a doi ani și jumătate de guvernare haotică, incompetentă și coruptă. Prin votul din 26 mai, românii le-au transmis PSD și ALDE un mesaj extrem de clar, pe care ei, PSD și ALDE, pur și simplu se fac că nu îl înțeleg”, a explicat Klaus Iohannis.