Premierul Dăncilă, schimbare importantă! L-a demis pe agentul guvernamental din partea României la Curtea de Justiție a UE

Publicat: 17 05. 2018, 00:43
Actualizat: 25 03. 2019, 20:32

„Decizie privind numirea domnului Costin-Radu Canțăr în funcția de agent guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, însărcinat cu reprezentarea României în fața Curții de Justiție, a Tribunalului Uniunii Europene, a celorlalte instituții ale Uniunii Europene, precum și a Curții de Justiție a Asociației Europene a Liberului Schimb, cu rang de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe”, este decizia publicată în Monitorul Oficial.

Acesta l-a înlocuit în funcție pe Răzvan Horațiu Radu.

Răzvan-Horațiu Radu este magistrat de carieră și a fost numit la 1 august 2007 subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Agent Guvernamental al României pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În 2011, a fost numit agent guvernamental la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și la Tribunalul UE de la Luxemburg.

Răzvan-Horațiu Radu a urmat cursurile Institutului Național al Magistraturii (2001-2003), după care a fost numit procuror. Din anul 2006, Răzvan-Horațiu Radu a deținut, în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, funcția de șef al Serviciului de Integrare Europeană și Programe Phare, (ulterior Serviciul de Afaceri Europene și Relații Internaționale), îndeplinind această funcție până la numirea sa la Ministerul Afacerilor Externe.