Premierul desemnat Ludovic Orban este optimist privind învestirea Guvernului: Am câștigat 10 voturi față de moțiunea de cenzură

Publicat: 15 10. 2019, 18:37

„Vom vedea în cadrul discuțiilor pe care le vom purta în perioada următoare care sunt punctele de vedere, opiniile posibililor parteneri și în funcție de asta vom lua deciziile care se impun. Eu sunt optimist (privind votul de învestitură al Guvernului- n.red.), deja față de moțiunea de cenzură am câștigat 10 voturi”, a declarat Ludovic Orban în fața sediului PNL, întrebat despre posibilitatea ca noul Guvern să nu obțină majoritatea voturilor pentru susținerea în Parlament.

Cele 10 voturi obținute de PNL pentru învestirea Guvernului sunt din partea parlamentarilor aparținând grupului minorităților naționale, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație susținută marți la Palatul Cotroceni, că prim-ministrul desemnat este liderul PNL Ludovic Orban.

Deputații PSD au stabilit să nu intre în sală la plenul reunit în care va fi dat votul pentru noul Guvern, pentru a asigura cvorumul ședinței, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu.