Premierul Marcel Ciolacu, la întâlnirea cu Deutsche Bank AG: Vrem să atragem investiții în sectorul energetic

Publicat: 07 11. 2023, 17:31
Actualizat: 07 11. 2023, 17:32

Premierul Marcel Ciolacu a avut marți o întrevedere cu delegație a Deutsche Bank AG, condusă de directorul Joerg Bongartz. 

Discuțiile s-au axat pe proiectele prioritare pentru România. În acest sens, premierul Ciolacu a transmis delegației germane că România dorește să atragă investiții în domeniul energetic.

Vrem să atragem investiții în sectorul energetic, cu accent asupra soluțiilor verzi și stocarea de energie, în domeniul digital și în cel al infrastructurii, a transmis Ciolacu.

Germania este cel mai important partener comercial al României și al doilea investitor în economia noastră. Conform cifrelor publicate de AKH România, importurile și exporturile dintre România și Germania au crescut în prima jumătate a acestui an cu 11%, ajungând la o valoare de 20,5 miliarde euro.

Pe lângă asta, Germania este și un aliat pe plan european, transmite premierul. Iar relația specială pe care o are cu Olaf Scholz este o garanție pentru mai multe proiecte.

Germania este principalul partener comercial al României și un aliat solid în plan european. Relația specială pe care o am cu Olaf Scholz, cancelarul german, este un argument în plus pentru colaborarea noastră excepțională și o garanție pentru mai multe proiecte de investiții în beneficiul cetățenilor noștri, a mai transmis Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

Toni Greblă a participat la Conferinţa „Stabilitatea legii electorale”, organizată de Comisia de la Veneţia/ Tema discuției: legislația electorală

CJ Ilfov a alocat 150.000 de lei pentru Centrul de permanență de la Moara Vlăsiei