Premierul Ponta, despre laserul de la Măgurele: Oamenii din afara României au mai multă încredere în România decât avem noi înșine

Publicat: 14 06. 2013, 15:09
Actualizat: 20 03. 2019, 16:19

Premierul Victor Ponta a declarat la evenimentul organizat la Măgurele, cu ocazia lansării proiectului laserului ELI – NP, că acesta este unul istoric, care a fost realizat cu sprijin extern.

„În urmă cu doi ani de zile, în prezentare unei strategii de dezvoltare a României am aflat pentru prima dată de proiectul ELI. Nici măcar nu știam cum să îi spun, mulți au luat foarte în râs acest proiect, sigur o să fie în România cel mai mare laser, hai să nu mai vorbim despre lucruri care nu se vor întâmpla. Din fericire au fost mai mulți oameni care au avut mai multă încredere. Unul din oamenii care au contribuit ca acest proiect să existe este domnul comisar Hahn și să constat că, așa cum se întâmplă de multe ori, oamenii din afara României au mai multă încredere în România decât avem noi înșine”, a spus Ponta la evenimentul de la Măgurele.

El a precizat că laserul de la Măgurele reprezintă cel mai mare proiect de cercetare realizat cu fonduri europene.

Primul-ministru a adăugat că proiectul este unul istoric și că fiecare autoritate trebuie să-și facă treaba pe „bucățica sa” pentru reușita acestuia.

La evenimentul de la Măgurele participă și comisarul europen pentru politică regională, Johannes Hahn.