Premierul Victor Ponta, despre înăsprirea legislației rutiere: Voi face asta cu riscul de a fi luat de guler și aruncat din biroul de prim-ministru

Publicat: 08 05. 2013, 13:21
Actualizat: 25 05. 2015, 14:18

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, cu ocazia unei dezbateri organizată de Forumul Constituțional, că sechestrarea și confiscarea bunurilor folosite la infracțiuni este necesară.

Ponta a reluat ideea confiscării mașinii conducătorilor auto care sunt prinși circulând cu viteză foarte mare, dând exemplu cazul unui conducător auto care este prins circulând cu „cu 250 km la oră prin sate”.

„Cred că este o idee bună – cu riscul de a fi luat de guler și aruncat din biroul de prim-ministru. Nu am spus că nu mai garantăm dreptul de proprietare, dar la nivel european există niște evoluții de care trebuie să ținem cont, o evoluție legată de sechestrarea și confiscarea bunurilor dobândite în urma infracțiuni” a precizat premierul.

Totodată, primul-ministru a spus că mașinile furate sau introduse prin contrabandă ar trebui valorificate imediat și nu să stea în garajul Ministerului de Interne.

„La Interne, suntem un fel de garaj de mașini furate pentru că nu avem voie să le valorificăm, deoarece este dreptul de proprietate”, a afirmat premierul.

Premierul Victor Ponta a declarat ieri, la finalul ședinței USL, că „a fost mâhnit” când a văzut numărul mare de decese din perioada Sărbătorilor Pascale apărute în urma accidentelor rutiere.