Presa străină: Victor Ponta este primul premier în funcție al României inculpat

Publicat: 13 07. 2015, 14:23
Actualizat: 13 07. 2015, 16:32

„Premierul României Victor Ponta, inculpat pentru corupție”, scrie postul britanic BBC. „Premierul român, Victor Ponta, a fost inculpat pentru trei capete de acuzare privind acte de corupție. Ponta este acuzat de fraudă, evaziune fiscală și spălare de bani”, relatează postul britanic, precizând că premierul susține că este nevinovat.

„Premierul României, social-democratul Victor Ponta, a fost pus sub acuzare pentru corupție, pentru fapte datând din perioada în care era avocat”, relatează Agenția France-Presse.

„Premierul Ponta este acuzat de comiterea a 17 infracțiuni de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani în perioada 2007-2011, când era avocat”, subliniază AFP.

„Procurorii l-au inculpat pe premierul Victor Ponta în cadrul unei ample investigații de corupție. (…). Ponta este primul premier în funcție al României pus sub acuzare și ale cărui active au fost puse sub sechestru”, notează agenția Associated Press.

Statutul premierului Ponta a fost schimbat din suspect în inculpat, luni, într-o anchetă DNA care îl vizează și pe fostul ministru al Transporturilor Dan Șova, comentează agenția Bloomberg.

„Procurorii anticorupție l-au pus sub acuzare pe premierul Victor Ponta în cadrul unei investigații penale privind fals în înscrisuri, evaziune fiscală și spălare de bani”, relatează agenția Reuters.

Victor Ponta a fost inculpat, luni, în dosarul în care este urmărit penal, alături de Dan Șova, iar procurorii urmează să identifice bunurile acestuia, pentru ca o parte să fie puse sub sechestru, au declarat surse judiciare, precizând că premierul nu a dat luni o declarație la DNA, folosindu-se de dreptul la tăcere.