Președinte executiv PSD Vaslui: „Demisia lui Ponta a surprins pe toată lumea. Ce au dorit, au obținut”

Publicat: 04 11. 2015, 13:51
Actualizat: 04 11. 2015, 20:29

Deputatul Adrian Solomon a declarat că demisia premierului l-a surprins și pe el și a adăugat că, în felul acesta, cei care au ieșit la manifestații în stradă au obținut ce au dorit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul social-democrat vasluian crede că numele viitorului premier îl vom afla de la președintele Klaus Iohannis, când „cineva îi va scrie răspunsul pe prompter”.

„Demisia lui Ponta a surprins pe toată lumea. Ce au dorit, au obținut. Noi suntem în Parlamentul României și suntem la fel de uimiți. Acum așteptăm propunerea președintelui Iohannis să vedem dacă va vrea să mergem pe trendul de până acum sau se doresc alegeri anticipate. Probabil când cineva o să-i scrie răspunsul pe prompter președintelui Iohannis atunci o să aflăm și numele celui ce va fi propus pentru funcția de premier”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX președintele executiv al Organizației Județene Vaslui a PSD, Adrian Solomon.

Pe de altă parte, prefectul județului Vaslui, Andrei Puică, consideră că o soluție ar fi alegerea unui guvern tehnocrat până la alegerile la termen de anul viitor.

„Sincer, m-a surprins și pe mine demisia domnului Ponta. Însă, pe de altă parte, mă gândeam că, probabil, s-a săturat și domnia sa de tot scandalul acesta din ultima perioadă. Să lăsăm și pe alții să vedem ce pot. Nu știu ce va fi pe mai departe. Poate se vor organiza alegeri anticipate sau există și varianta ca președintele să numească un guvern tehnocrat care să gestioneze situația până la alegerile la termen de anul viitor”, a precizat prefectul Andrei Puică.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că își depune mandatul și că speră că demisia Guvernului său satisface cerințele oamenilor care au fost în stradă, adăugând că este nevoie de soluții raționale. Ponta consideră că supărarea cetățenilor nu trebuie să degenereze în violență stradală, de aceea demisia Guvernului este cea mai oportună soluție.