Președintele APCE în Parlament: „În fruntea DNA trebuie numită o persoană incontestabilă”

Publicat: 25 02. 2013, 18:42
Actualizat: 23 04. 2015, 09:48

Orice condamnare a unui parlamentar trebuie urmată de demisie, iar în fruntea DNA este nevoie de numirea unei persoane incontestabile. Acesta este mesajul pe care președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean Claude Mignon, l-a transmis astăzi parlamentarilor, care l-au urmărit însă cu ochii pe telefoanele mobile, laptopuri sau pe tablete. La discursul lui Mignon din plenul parlamentului a asistat din sală și premierul Victor Ponta.

„În fruntea DNA trebuie numită o persoană incontestabilă. Iar o persoană condamnată trebuie să renunțe imediat la mandat”, a spus Mignon, după cazul recent al condamnării lui Gigi Becali urmată doar de retragerea din PNL.

Mignon a „salutat angajamentele anti-corupție” și s-a arătat surprins de coabitarea de la București, după criza politică din vară. „Nu pot decât să salut evoluțiile publice din România. Climatul de confruntare din vara trecută mă neliniștise mult. Constat cu plăcere o coabitare”, a spus președintele APCE.

Jean Claude Mignon a sugerat guvernului „să nu recurgă excesiv la ordonanțe de urgență”, iar majorității USL „să nu facă abuzuri”. În privința intrării României în Schengen a fost însă mai degabă rezervat, Consiliul Europei nefiind implicat în decizie. „Știu că sunt țări reticente în legătură cu problema Schengen, cum îi spunem noi. Nu pot decât să fiu în favoarea României. Nu cred că dacă ne vom închide ermetic ne vom rezolva problemele”, a evitat președintele APCE un răspuns concret la întrebările parlamentarilor.