Președintele Băsescu i-a trimis Papei Francisc un mesaj de felicitare

Publicat: 14 03. 2013, 13:54
Actualizat: 04 08. 2014, 22:32

Președintele Traian Băsescu a transmis, joi, un mesaj de felicitare Papei Francisc, cu prilejul alegerii acestuia, miercuri seară, ca Suveran Pontif, șeful statului exprimând și încrederea în dezvoltarea relațiilor dintre România și Sfântul Scaun.

„Îmi revine onoarea de a vă adresa în numele poporului român cele mai calde felicitări cu prilejul alegerii istorice a Sanctității Voastre ca Episcop al Romei, Succesor al Apostolului Petru și Suveran Pontif al Bisericii Catolice”, se arată în mesajul transmis de președintele Băsescu, dat publicității de Administrația Prezidențială.

Președintele Băsescu arată că alegerea Papei Francisc „este un moment de mare însemnătate din viața Bisericii Catolice”.

Șeful statului a exprimat și „deplina încredere în dezvoltarea relațiilor existente între România și Sfântul Scaun pe temeiul valorilor comune și în spiritul dialogului fratern dintre creștinii catolici și ortodocși, inspirat și susținut de predecesorii” Ioan Paul al II-lea și Benedict al XVI-lea.

„Îmi exprim, totodată, convingerea în continuarea cooperării noastre pentru promovarea demnității persoanei umane, precum și pentru construirea unei civilizații a binelui și a păcii, care să asculte vocea celor care au nevoie de solidaritate, de încredere și speranță. Asigurându-Vă de profunda prețuire a României, Vă rog să primiți, Sanctitatea Voastră, urările de împlinire a înaltei și nobilei misiuni pe care o îndepliniți, sub semnul spiritual al Sfântului Francisc, în Biserica Catolică și pentru întreaga lume”, mai arată președintele Băsescu în mesajul transmis Suveranului Pontif.

Argentinianul Jorge Mario Bergoglio, primul Papă originar de pe continentul american și primul iezuit care urcă pe tronul Sfântului Petru, a fost ales miercuri seară ca succesor al lui Benedict al XVI-lea. Arhiepiscopul din Buenos Aires a ales numele de Francisc, purtat pentru prima dată de un Suvern Pontif.