Președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu: „Elicopterul a fost preluat de SMURD fără acceptul meu. Nu știu dacă SMURD a respectat condițiile de zbor”

Publicat: 16 12. 2014, 10:12

Nicușor Constantinescu susține că, în noiembrie 2014, elicopterul a fost preluat de SMURD fără acceptul său. ”Elicopterul Eurocopter are două motoare, sisteme de zbor pe timp de noapte, flotoare (…) În urma unei licitații publice, a fost preluat în noiembrie 2014 de SMURD, fără acceptul meu, schimbându-i-se destinația pentru achiziția pe fonduri UE. Achiziția elicopterului și costurile mentenanței lui (inclusiv orele de zbor minimale pe lună, în număr de 5 per pilot) sunt anchetate de DNA”, a declarat Constantinescu.

El a precizat că nu știe dacă SMURD a respectat condițiile de zbor. ”Condițiile impuse de proprietarul elicopterului privind operarea acestuia cu respectarea normelor civile aeriene europene, inclusiv privind numărul minim de ore de zbor pe luna de pilot nu știu dacă au fost respectate de SMURD, vremea nefiind potrivnică, apa lacului având 8 grade Celsius, fără vânt și fără ceață”, a declarat Constantinescu.

Președintele CJ a precizat că nu a putut interveni deoarece are interdicție de la instanță. ”Eu, deși sunt președintele Consiliului Județean Constanța și vicepreședintele Comitetului Județean de Urgență Constanța, nu am putut să-mi exercit atribuțiile, deoarece am interdicție de la instanță să iau legătură, sub orice formă, cu angajații Consiliului Județean Constanța și cu consilierii județeni! Am anunțat prefectul să intervină când am aflat”, a declarat Constantinescu.