Președintele CJ Olt, achitat în dosarul în care era acuzat de ucidere din culpă

Publicat: 05 07. 2017, 15:44
Actualizat: 02 10. 2018, 17:00

Decizia magistraților slătineni de a-l achita pe Marius Oprescu pentru acuzația de ucidere din culpă poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Craiova.

Avocatul lui Marius Oprescu, Radu Țuluca, a declarat că decizia instanței este una firească, arătând că orice atelaj nesemnalizat, pe timp de noapte, este o capcană mortală.

„Ne-a apărat punctul de vedere timp de mai mult de trei ani. Din păcate, clientul meu, ca orice persoană responsabilă, a suferit psihic foarte mult, în această perioadă, încercând să arate că a fost nevinovat, în acel moment. Cine nu are permis de conducere poate nu înțelege. Orice conducător auto trebuie să înțeleagă că un atelaj nesemnalizat, pe timp de noapte, este o capcană și prezintă riscuri majore”, a spus Țuluca.

Aparținătorii victimei au renunțat la pretențiile civile, după ce Marius Oprescu i-a ajutat financiar în repetate rânduri

„A fost un moment nefericit, nenorocit, pe care chiar aparținătorii victimei l-au înțeles, la final. Au renunțat la pretențiile civile. Clientul meu, însă, din spirit umanitar, fiind foarte săraci, i-a ajutat și îi ajută în continuare. Le-a oferit și ajutor material, și la pomeniri, și ajutor cu materiale de construcții că și-au construit o căsuță”, a mai spus Radu Țuluca.

Accidentul rutier s-a petrecut în octombrie 2013, la intrarea în orașul Piatra-Olt, soldându-se cu rănirea căruțașului. Ulterior, după mai bine de o săptămână, acesta a decedat în spital, din cauza rănilor, dar și din cauza altor boli cronice de care suferea.