Președintele comisiei pentru românii de pretutindeni, către Ponta: „Ați premeditat cu sânge rece împiedicarea diasporei să-și exercite dreptul de vot”

Publicat: 25 11. 2014, 11:49
Actualizat: 25 11. 2014, 15:35

„Ați ignorat toate solicitările noastre pentru votul din diaspora. Ați premeditat cu sânge rece împiedicarea diasporei să-și exercite dreptul de vot. Călcați în picioare românii din străinătate. S-a încălcat dreptul fundamental al democrației”, i-a spus Mircea  Lubanovici, în plen, premierului Victor Ponta.

Acesta i-a cerut, în numele românilor din diaspora, să reformeze consulatele din străinătate. „Ar fi ne drept să nu vin cu o soluie și cer încă o dată ca votul prin corespondență să fie pus pe ordinea de zi. Lecția pe care ați primit-o vă va fi de folos”, a mai spus el.

Premierul participă la o dezbatere în Parlament pe tema organizării votului din diaspora, unde a dat explicații pentru problemele apărute la secțiile de votare din străinătate. Victor Ponta a cerut parlamentarilor să modifice legea alegerilor astfel încât să fie introdus votul electronic sau votul prin corespondență, cerându-și, totodată, scuze pentru scandalul de la secțiile de votare din diaspora.