Președintele Curții Constituționale simte „PRESIUNI” de la televizor

Publicat: 27 08. 2012, 15:58
Actualizat: 29 09. 2018, 13:42

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat, luni, la Parlament că ar exista în continuare presiuni publice asupra judecătorilor Curții prin intermediul televiziunilor, însă a precizat că nu a fost sunat până acum de niciun lider politic.

Zegrean a fost întrebat de jurnaliști înainte de a intra la ședința plenului reunit al Parlamentului dacă judecătorii Curții mai resimt presiuni în ultima perioadă.

„Uitați-vă și dumneavoastră la televizoare ce se spune despre noi și atunci nu o să mă mai întrebați asta”, a replicat Zegrean.

Președintele CC a fost chestionat dacă a primit vreun telefon din partea vreunui lider politic. „Nu, niciodată, pentru că eu nu răspund la niciun fel de telefoane din astea”, a afirmat Zegrean.

El a mai precizat că hotărârea Curții privind referendumul a fost luată în baza „probelor” și a documentelor oficiale. Zegrean a precizat că inclusiv INS a informat că nu poate comunica oficial numărul persoanelor din România decât în 2013. „Mai mult, cei de la statistică spun că în România nu există mijloace tehnice pentru a stabili numărul cetățenilor cu drept de vot”, a mai afirmat Zegrean.