Președintele executiv al PSD și șeful Comisiei SRI, audiați la DNA

Publicat: 19 06. 2017, 15:37
Actualizat: 06 06. 2018, 08:08

„Am fost citat să dau informații într-o anume speță, în calitate de martor. Nu sunt eu principalul actor, este o cercetare in rem în care am calitatea de martor”, a declarat Bădălau. Și fiul său a fost citat de procurori. La momentul trasmiterii știrii inițiale, procurorii nu au furnizat informații despre ancheta în care a fost audiat Bădălău.

Ulterior, președintele executiv al PSD a precizat că este vorba despre două spețe în care nu are niciun amestec: „M-au informat domnii de acolo că e un dosar in rem, calitatea mea – și pe citație – era de martor. Și m-au întrebat două subiecte cu care nu aveam nicio legătură – dacă știu ceva cu privire la surparea autostrăzii Orăștie și dacă mă cunosc cu o persoană. Nu știu nici de acea speță, nici acea persoană nu o cunoșteam”, a spus Bădălău. Întrebat dacă în speță e vorba de firma Tel Drum, Bădălău a răspuns: „Nu, exclus”.

Referitor la faptul că a fost chemat la DNA cu două zile înainte de moțiunea de cenzură, atât el cât și senatorul PSD Adrian Țuțuianu, Bădălău a răpuns că este „Pură întâmplare. Cu toate că nimic nu e întâmplător pe lume, consider că e pură întâmplare Indiferent de presiunile mediatice, juridice, opinia mea rămâne aceeași și îmi voi menține poziția politică, în continuare, cu privire la moțiune”. El a precizat că a primit citația de la DNA. 
 
Ulterior audierii lui Nicolae Bădălău, la sediul DNA a ajuns un alt social-democrat, Adrian Țuțuianu, care este și șeful Comisiei parlamentare SRI. Nici despre prezența acestuia nu sunt informații furnizate de procurori.
 
„Am fost citat într-un dosar care privește fapte ale altora. Am spus ce am avut de spus într-o declarație de o pagină jumătate, nu știu cine este vizat. Formularea generică pe citație este martor într-un dosar cu fapte de corupție. Săptămâna trecută, marți, m-au citat. Este vorba despre o lucrare publică pe un drum național din județul Dâmbovița. Se știe beneficiarul, dar nu cred că e cazul să vă dau eu aceste date”, a declarat Adrian Țuțuianu după audiere.