Președintele Klaus Iohannis participă, sâmbătă la Iași, la primul miting de campanie alături de PNL

Publicat: 10 05. 2019, 12:43

Klaus Iohannis urmează să țină un discurs pe scena mitingului de campanie pentru referendum, sâmbătă la Iași, au precizat sursele citate. De asemenea, liberalii vor organiza un miting în Piața Victoriei pe 18 mai, la care speră să se adune 50.000 de oameni. Șeful statului ar putea fi prezent și la manifestația din București de la acea dată, au adăugat sursele menționate.

Șeful statului se va afla, sâmbătă la Iași pentru a lansa cartea „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, dezbaterea fiind programată să înceapă la ora 14.30.

„Cea de-a treia carte a Președintelui Klaus Iohannis, «EU.RO – Un dialog deschis despre Europa», apărută recent la Curtea Veche Publishing, va fi lansată la Iași sâmbătă, 11 mai 2019. Volumul este un ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. Totodată, cartea prezintă beneficiile pe care le are România în contextul apartenenței la proiectul comunitar”, arată un comunicat al editurii Curtea Veche, remis MEDIAFAX.

Președintele Iohanis a lansat la București a treia sa carte, „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”, un ghid ce realizează sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. Șeful statului a mai publicat volumele „Pas cu pas” (2014) și „Primul pas” (2015).

Întrebat joi, înaintea Summitului informal al liderilor UE de la Sibiu dacă va participa la mitingurile PNL pentru referendum, pe care le organizează liberalii în țară, Iohannis a răspuns: „Eu voi participa la mitinguri pentru a face cunoscut referendumul, da”.

Pe 25 aprilie, Klaus Iohannis a semnat decretul de organizare a referendumului, care va avea loc la aceeași dată cu alegerile europarlamentare, și anume 26 mai.

Întrebările care vor fi puse românilor sunt:

1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”

2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”.