Președintele PSD să nu mai fie premier: care este poziția lui Victor Ponta

Publicat: 13 12. 2014, 13:58

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că susține ideea avansată de Liviu Dragnea privind separarea funcțiilor politice de cele administrative, liderul PSD adăugând că această „propunere corectă” se va aplica tuturor. Întrebat dacă această prevedere i se va aplica și lui, Victor Ponta a răspuns: nu există excepții, există doar o regulă”.

Liviu Dragnea a avansat la începutul acestei săptămâni ideea ca șefii de Consilii Județene să nu mai poată conduce organizația județeană a partidului. Replica celor din teritoriu a fost una extrem de dură, Marian Oprișan și Paul Stănescu cerând ca acest principiu să se aplice de sus până jos, inclusiv lui Liviu Dragnea și Victor Ponta, care ar trebui să aleagă între funcțiile deținute în partid și cele de la Guvern.

„Este corectă propunerea lui Dragnea, se aplică la toată lumea, nu există excepții, există doar o regulă”, a precizat Victor Ponta când a fost întrebat dacă va trebui să aleagă între funcția de premier și cea de președinte de partid.

Victor Ponta a adăugat că aceste măsuri se vor aplica după ce vor fi aprobate în partid, cel mai probabil după Congresul PSD din luna martie. 

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, declara ieri că această propunere nu îl vizează pe Victor Ponta care poate păstra și funcția de președinte PSD și pe cea de premier.