Prima GRAȚIERE pe care o va face Victor Ponta dacă va ajunge președinte

Publicat: 29 10. 2014, 08:24

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți seara, că, după ce va ajunge Președinte, îl va grația pe fostul fotbalist Gică Popescu, dacă și acesta va dori. Formal, Popescu va trebui să facă o cerere în acest sens, pe care Ponta spune că o va semna imediat. „Gică Popescu, da, îl voi grația. Dacă voi fi președinte și Gică Popescu face cerere de grațiere, aș semna-o”, a subliniat premierul, prezent la postul RTV.

Premierul s-a plâns, în context, de „propaganda” care spune că, după ce ajunge la Președinție, „Ponta va grația corupții”. „Nu voi grația, mai ales că grațierea este un drept individual al președintelui, nu voi grația niciodată o persoană condamnată pentru infracțiuni cu violență, omor, tâlhărie, viol, și pentru infracțiuni de corupție”, a promis premierul.

Ponta nu a pierdut prilejul pentru a-l ataca pe contracandidatul Klaus Iohannis, care afirmase că nu o să grațieze niciodată pe nimeni. „De ce? Tocmai am semnat, știți că toate decretele de grațiere ale președintelui trebuie contrasemnate de primul-ministru. Cred că în fiecare săptămână, și domnul Băsescu zicea că nu grațiează pe nimeni, îmi trimite decrete. Le-am verificat, sincer sunt întemeiate. Oameni care, nu mai știu, era o femeie care nu știu ce a făcut, a rupt un gard și a primit trei ani cu executare. Sigur că am semnat grațierea”.