Prima reacție a fostului șef SPP Dumitru Iliescu, după apariția STENOGRAMELOR cu el și Hrebenciuc. „Ne-am întâlnit ca să mă ajute să-mi angajez fiica șomeră”

Publicat: 21 10. 2014, 09:17

Fostul șef al SPP recunoaște că s-a întâlnit cu Viorel Hrebenciuc și a purtat o discuție, pe data de 13 august 2014, cu deputatul, care este urmărit penal pentru trafic de influență, dar subliniază că nu i-a furnizat date din dosar, ci i-a cerut să găseasca un loc de muncă pentru fiica sa, care este șomeră.

„Eu l-am contactat ca sa ma ajute să-mi angajez și eu fiica, unde să te duci? Te duci și tu unde ai o cunoștință, o rudă, ceva, să-ți angajezi copilul. Copilul meu este șomer. Discuția cu Hrebenciuc a fost la o masă, undeva în București, dar nu mi-a cerut așa ceva (sa ii dau informatii din dosare DNA – n.red.) „, a explicat Dumitru Iliescu.

El nu a negat că ar cunoaște pe cineva din interiorul DNA, dar a precizat că este vorba despre un procuror cu care s-a întâlnit și a vorbit la telefon de două ori, adăugând că nu are o relație apropiată cu acesta.

Dumitru Iliescu a spus că „în niciun caz” nu a discutat cu Hrebenciuc despre ce sugerează procurorii și că nici nu are pe nimeni la DNA, fapt ce poate fi confirmat de SRI, care l-a monitorizat in această perioadă.

El a mai precizat că în prezent nu se află în țară, dar că se va întoarce sâmbătă.