PRIMA reacție a lui Iohannis, după atacurile Gabrielei Firea referitoare la familiile fără copii

Publicat: 13 10. 2014, 18:19

Candidatul Alianței Creștin Liberale, Klaus Iohannis, a precizat că a preferat să nu-i răspundă Gabrielei Firea la atacurile murdare referitoare la faptul că nu are copii, spunând că „nu se coboară la acest nivel”.

„Eu nu răspund niciodată la atacuri murdare, nu am de ce să mă cobor la acel nivel. Nu este o persoană, ci trei persoane care au făcut reclamații la CNCD, oamenii au fost revoltați. Mai bine tăcea pe această temă”, a declarat Iohannis, invitat la Evenimentul Zilei.

În plus, președintele PNL a precizat că mesajele împotriva lui, inclusiv cele referitoare la faptul că nu are copii, vin din partea PSD ca partid, nu neapărat din partea Gabrielei Firea.

„Dacă luăm pur și simplu poziția dumneai ca purtător de cuvânt de campanie, este poziția PSD. Domnul Victor Ponta face pe elegantul, nu spune nimic, dar pune pe purtătorul de cuvânt, pe X și pe Z să facă atacuri în media. Nu era absolut deloc onorabil să spună el asta, dar era mai onest. Nici lui nu i-aș fi răspuns”, a adăugat Iohannis.

Gabriela Firea a spus, săptămâna trecută, că pentru a fi un bun președinte, un candidat trebuie să fie familist și să aibă copii, sugerând că lipsa copiilor în familie denotă un lucru rău despre o persoană.

Din acest motiv, Gabriela Firea a fost reclamată la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, urmând a fi luată o decizie săptămâna viitoare.