Prima ședință a Comisiei de anchetă a SPP. Dragnea, Stănescu și Pahonțu, pe lista celor care vor fi chemați la audieri

Publicat: 27 02. 2018, 13:47
Actualizat: 07 05. 2018, 13:32

„Astăzi a fost prima ședință a Comisie de anchetă a SPP, o ședință de organizare (…). În calitate de președinte voi avea grijă ca toată activitatea acestei comisii să se desfășoare în limitele stabilite prin Hotărârea plenurilor reunite”, a declarat președintele Comisie de anchetă a SPP, senatorul PSD Daniel Butunoi.

Decizia CCR privind constituționalitatea înființării comisiei nu este „o condiție suspensivă”, a precizat acesta, afirmând că parlamentarii trebuie să respecte Hotărârea Parlamentului privind înființarea comisiei.

Biroul Comisiei de anchetă a SPP va decide dacă președintele PSD, Liviu Dragnea, va fi audiat în comisie înainte sau după decizia CCR.

„Liviu Dragnea este pe lista invitaților, a fost propunerea PNL (…)”, a spus Butunoi, precizând că vicepremierul Paul Stanescu și directorul SPP, Lucian Pahonțu, vor fi și ei audiați.

Senatorul PSD a precizat că nu a discutat cu Lucian Pahonțu și că nu îl cunoaște pe acesta.

Daniel Butunoi a mai spus că nu a avut o discuție cu liderul PSD Liviu Dragnea înainte de a fi numit președintele Comisie de anchetă a SPP, afirmând că a fost propus de colegii săi social-democrați pentru a ocupa această funcție.

Comisia are un termen de 90 de zile pentru a finaliza ancheta deschisă cu privire la activitatea directorului SPP, Lucian Pahoțu.