Prima victorie a PNL în Senat. Mona Lisa Neagoe, aviz favorabil pentru Curtea Constituțională

Publicat: 17 02. 2015, 14:10
Actualizat: 17 02. 2015, 18:19

După ce Toni Greblă, acuzat de fapte de corupție, și-a dat demisia de la Curtea Constituțională, PSD a propus-o, în locului lui, pe Maya Teodoroiu.

Cu toate acestea, în comisia juridică a Senatului, propunerea PSD a picat la vot, iar propunerea PNL, Mona Lisa Neagoe, a primit aviz favorabil pentru postul de judecător CCR.

Astfel, pentru Maya Teodoroiu au votat patru senatori, șase fiind împotrivă, în timp ce pentru Mona Lisa Neagoe a obținut șase voturi „pentru” și patru „împotrivă”.

Pe ultima sută de metri, în cursa pentru CCR se înscrisese și senatoarea PSD Ruxandra Jipa, însă ea nu a obținut decât două voturi din partea senatorilor juriști.

Votul final pe nominalizarea unui nou judecător la Curtea Constituțională va avea loc în plenul Senatului de miercuri.

Reușita PNL în comisia juridică a Senatului este, totodată, și primul semn că liberalii încep să își consolideze o majoritate în forul superior, ca urmare a negocierilor duse în ultimele săptămâni.

Judecătorul Toni Greblă a demisionat, pe 4 februarie 2014, de la Curtea Constituțională, după ce procurorii DNA au cerut Biroului Permanent al Senatului aviz pentru urmărirea penală și arestarea preventivă. Toni Greblă este acuzat de fapte de corupție.