Primarul ales din pușcărie va depune jurământul săptămâna viitoare

Publicat: 13 07. 2016, 12:42
Actualizat: 25 03. 2019, 19:48

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Elisabeta Fetche, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că primarul Cătălin Cherecheș va fi însoțit de personal al penitenciarului pentru a participa la ședință.

„Penitenciarul Gherla a aprobat cererea privind depunerea jurământului de primar de către Cătălin Cherecheș. Am primit de la Consiliul Local Baia Mare convocarea pentru o ședință care va avea loc luni, 18 iulie, ora 12, în sala Europa din cadrul Primăriei Baia Mare și care va avea un singur punct pe ordinea de zi, depunerea jurământului de primar de către Cătălin Cherecheș. Acesta va merge la Baia Mare însoțit de personalul Penitenciarului Gherla pentru această ședință”, a spus Fetche.

Penitenciarul Gherla a respins, recent, o cerere a lui Cherecheș de a depune jurământul, duminică, 3 iulie, în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare invocând faptul că aceasta nu corespunde din punct de vedere operativ.

Cătălin Cherecheș a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată de Tribunalul Cluj în 27 aprilie pe o perioadă de 30 de zile, iar Curtea de Apel Cluj a menținut această hotărâre. Tribunalul Maramureș a prelungit, în 24 mai, arestul preventiv al acestuia. Cherecheș se află la Penitenciarul Gherla, județul Cluj. Cătălin Cherecheș era trimis în judecată iar cauza se judeca pe fond la Tribunalul Maramureș. Acesta a fost reales, în urma alegerilor locale, în funcția de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi.