Primul nume de premier, tăiat de pe lista PSD. „Poate, insistând, reușim să-l convingem”

Publicat: 25 06. 2017, 12:12

Liderul socia-democrat a declarat, la Antena 3, că a avut o discuție cu Florin Georgescu, iar acesta i-a spus că nu-și dorește să fie premier, având și „ceva probleme de sănătate”.

„Domnia sa este tentat să rămână la bancă, nu să vină la guvernare. Cred că ar fi o soluție foarte bună, are experiența guvernării. Mi-a spus că are și ceva probleme de sănătate, dar preferă să rămână la bancă. Eu zic că poate, insistând, reușim să-l convingem”, a spus Ecaterina Andronescu.

Fostul premier Victor Ponta are însă o altă variantă. El susține, într-o postare pe Facebook, că lui Georgescu nu i se va propune postul de premier, „în mod serios”.  

„Dacă Florin Georgescu ar fi fost propus de către PSD pentru funcția de Prim Ministru l-aș fi votat cu toată inima și aș fi convins înca 50 de parlamentari din afara PSD – ALDE să o facă / după care aș fi fost liniștit că economia românească va merge bine, măsurile sociale implementate, vom avea din nou competență profesională și seriozitate, stabilitate ți predictibilitate ; și mai ales aș fi fost convins că Guvernul va fi condus de la Palatul Victoria – nu din alte birouri. Ca să nu mai vorbesc de faptul că Presedintele Iohannis nu ar fi avut niciun motiv sa îl respingă – absolut niciunul! Din păcate nu cred că cineva îi va propune în mod serios lui Florin Georgescu această funcție – și știu destui care vor răsufla usurati ca el a refuzat din start orice discuție având acest obiect ! „Prietenii” știu de ce… „, a scris Ponta pe Facebook. 

Pe lista scurtă a lui Dragnea se mai află senatorul Mihai Fifor.