Primul politician român care se bucură că Sebastian Ghiță a fost eliberat : „Abia așteptăm să ne vedem!”

Publicat: 26 05. 2017, 17:53

„Felicitări, Serbia! Serbia este stat de drept fără MCV! Serbia are un stat drept! Mă bucur pentru tine, Sebi! Abia aștept să ne vedem”, a scris pe Facebook fostul deputat Bogdan Diaconu.

Fostul parlamentar Sebastian Ghiță a fost eliberat în Serbia, după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul, potrivit unui comunicat de presă al instanței.

Fostul parlamentar a fost eliberat vineri pe cauțiune, decizia fiind luată cu acordul procurorilor, care au acceptat stabilirea unei cauțiuni în valoare de 200.000 de euro.

După ce avocatul apărării a plătit cauțiunea la Banca Națională a Serbiei, judecătorul a dispus revocarea măsurii arestului și eliberarea lui Sebastian Ghiță.

Fostul parlamentar are obligația de a rămâne în „rezidență temporară – teritoriul orașului Belgrad ” și de a se prezenta la o secție de poliție de două ori pe lună.

Pașaportul lui Ghiță a fost confiscat de instanță.

În cazul în care Sebastian Ghiță părăsește rezidența fără aprobarea instanței, atunci magistrații vor confisca, fără consimțământul acestuia, cauțiunea depusă pentru eliberare.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie. Potrivit unor surse apropiate anchetei, reținerea lui Sebastian Ghiță s-a făcut la ora 23.45, acesta fiind pe o stradă din Belgrad, alături de fratele său. La legitimare, Ghiță a prezentat un act de identitate și un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat polițiștilor actele reale.

În România, fostul parlamentar a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care polițiștii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. Potrivit unor surse, Ghiță conducea pe DN1 cu peste 200 km/h, iar la un moment dat un alt autoturism i-ar fi blocat pe polițiști. Ulterior, mașina lui Ghiță a fost găsită la locuința sa, astfel că polițiștii au crezut că doarme.