Primul război ideologic în Guvernul Ponta IV: Tăriceanu îl contrează pe Oprea cu suprataxarea marilor averi

Publicat: 02 12. 2014, 15:53

După ce a discutat cu premierul Ponta intrarea la guvernare, Călin Popescu Tăriceau a susținut că nu este de acord cu ideea avansată de vicepremierul Gabriel Oprea privind supra-taxarea marilor averi. Proiectul a fost respins și anul trecut, când Crin Antonescu s-a opus introducerii unei astfel de măsuri în programul de guvernare al USL.

„Mă îndoiesc că propunerea se va regăsi în bugetul de stat pe 2015. Ar fi bine să întrebați ministrul bugetului, este o propunere de care am auzit astăzi, de fapt o revenire a acestei propuneri, nu știu dacă a fost prinsă în buget, dar cred că e bine ca aceste discuții să fie făcute în prealabil în coaliție și să nu ne facem fiecare agenda proprie”, a fost răspunsul lui Tăriceanu când a fost întrebat despre această măsură. 

Tăriceanu a adăugat că nu înțelege la ce se referă cei din UNPR, dacă este vorba de venituri sau avere. 

„S-ar putea să ne trezim cu impozitarea marilor averi, în situația în care unii nu vor avea să plătească taxele și să fie nevoiți să-și vândă averile. Și aceasta este o soluție. Ne putem gândi la tot felul de variante, dar eu nu spun că este o soluție bună. Nu agreez această idee”, a afirmat președintele Senatului, adăugând că nu crede că în momentul de față ar intra sub incidența legii. „Nu cred că în momentul de față fac parte din marile averi”, a subliniat Tăriceanu. 

El a ținut să precizeze că nu este de acord cu „asemenea propuneri” pentru că are „o abordare liberală”. 

„Nu sunt adeptul unor astfel de măsuri”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.