Pro România își va desemna candidatul la alegerile prezidențiale la congresul din toamnă

Publicat: 28 05. 2018, 19:35
Actualizat: 26 03. 2019, 04:38

„În octombrie-noiembrie vom face un congres, nu doar să ne alegem pe funcții, ci să stabilim toate aceste politici. Vrem să desemnăm candidați pentru Parlamentul European din rândul celor care vorbesc și limba română și limba engleză bine. Vreau să desemnăm un candidat la prezidențiale, pentru că în acest moment există doi candidați din zonă. Amândoi, redutabili. Și domnul Iohannis, și domnul Tăriceanu. În zona de centru, centru-stânga nu există niciun candidat. Noi vom propune un candidat, este astăzi aici în sală. E aici în sală și nu sunt eu”, a spus Victor Ponta.

Fostul prim-ministru a anunțat că partidul Pro România va depune o cerere pentru constituire de grup parlamentar, în prezent acesta fiind format din 11 deputați.

Lângă Victor Ponta, alături de ceilați doi co-fondatori ai Platformei Pro România, Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu, au urcat pe scenă și celelalte achiziții. Este vorba de fostul ministru de Finanțe, Ioana Petrescu, de Nicolae Bănicioiu, de fostul ministru al Comunicațiilor în guvernul Grindeanu Augustin Jianu, de Emilia Meiroșu, de Gabriela Podașcă, de Mircea Dobre, de Mihai Sturzu, Cătălin Nechifor și de Alin Văcaru, ultimul fiind și secretarul general al Pro România. De asemenea, în sală a fost prezentă și Ecaterina Andronescu.