Proiect depus la Parlament, pentru amânarea alegerilor parlamentare. Un deputat cere ca votul să se desfășoare anul viitor

Publicat: 02 10. 2020, 14:03
Conform actelor normative în vigoare, alegerile parlamentare vor avea loc în 6 decembrie în țară și în 5 și 6 decembrie, în străinătate

Un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare, a fost depus astăzi, de deputatul independent Adrian Dohotaru. Proiectul prevede amânarea scrutinului până în primăvara anului viitor.

Conform proiectului depus la Parlament de Dohotaru, alegerile pentru Camera Deputaților și Senat, ar trebui să aibă loc pe data de 14 martie, 2021, iar perioada electorală pe 13 ianuarie, 2021.

Marcel Ciolacu a declarat ieri că PSD intenționează să susțină amânarea alegerilor parlamentare, pentru anul viitor, deși mandatele senatorilor și deputaților se încheie anul acesta, la 4 ani după alegerile din 2016.

Marcel Ciolacu: Este posibil ca un proiect pentru amânarea alegerilor să fie depus la Parlament

ntrebat la Antena 3 dacă se pot ține alegeri în condițiile în care în România se înregistrează peste 2.000 de cazuri de Covid pe zi, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns: „Nu, dar nu îi interesează altceva, decât să țină alegerile, să înjure PSD-ul. (…) Lumea va avea o lehamite să meargă, mai ales după aceste imagini, lumea va avea o lehamite să mai vină la vot, pentru că nu mai contează ce votează ei”.

Liderul social-democrat susține că este posibil ca un proiect care să vizeze amânarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie să fie depus la Parlament.

„Este posibil să fie depus un astfel de proiect. Am văzut mai mulți lideri, eu nu am cerut până acum, mai mulți lideri politici din Parlament care au cerut”, a spus Ciolacu.

El crede că dacă un astfel de proiect ar fi adoptat, acesta va fi atacat la CCR.

„Vă spun ce vor face: vor face același lucru pe care l-au făcut și cu pensiile. Vor ataca la CCR proiectul, dacă CCR va da că este constituțional, vă dați seama că nu pot să dea că e neconstituțional, că tocmai au dat că e constituțional, dar au acest drept de a ataca, va dura vreo două săptămâni până se va decide, pe urmă președintele are dreptul de a retrimite parlamentului, iar se votează, și vom ajunge în 6 decembrie. Au tot jocul făcut”, a precizat liderul PSD.

Guvernul și-a anunțat în repetate rânduri preferința în ceea ce privește data de desfășurare a alegerilor parlamentare, și anume 6 decembrie, 2020.