PSD a decis să-și achiziționeze clădirea sediului central

Publicat: 04 11. 2013, 16:22
Actualizat: 04 11. 2013, 16:25

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că PSD a decis să achiziționeze clădirea sediului central din Șoseaua Kiseleff 10.

Ponta a precizat că imobilul va fi cumpărat în baza unei evaluări legale, decizia fiind luată în virtutea faptului că sediul central din Șoseaua Kiseleff se indentifică cu istoria politică a partidului.

Ponta a spus că PSD va achita un avans de 10%, restul sumei fiind achitat din cotizație.

„Avem 500.000 de membri. PSD își permite și își va convinge proprii membri să suțină un proiect atât de important”, a spus Ponta.

La rândul său, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că partidul va achiziționa numai clădirea sediului, nu și curtea, având în vedere că terenul este unul foarte scump.

Dragnea a spus că sediul a fost evaluat la suma de 980.000 de euro, care va fi achitată de partid din cotizații, urmând a se plăti un avans de 10% și rate lunare în cuantum de 20.000 de euro.

Dragnea a mai spus că PSD plătește în acest moment 9.000 de euro pe lună pentru chiria sediului și a terenului, ceea ce i se pare foarte mult.

Potrivit lui Dragnea transferul de proprietate se va face după ce PSD va achita ultima rată. El a arătat că achiziția sediului urmează a fi supusă și votului Comitetului executiv al partidului. În ceea ce privește colectarea cotizațiilor de partid, Dragnea a spus că PSD stă în acest moment „binișor”.

El a arătat că în acest moment PSD nu mai are datorii la RAPPS.