PSD anunță că susține abrogarea pensiilor speciale

Publicat: 16 12. 2019, 14:42

„Biroul Permanent Național a decis, prin vot, ca PSD să nu susțină în continuare pensiile speciale și că vom vota orice propunere a oricărui partid politic pentru abrogarea pensiilor speciale din România”, a spus Zetea la Palatul Parlamentului, potrivit antena3.ro. Liderul social democrat a adăugat că PSD va demonstra această decizie prin vot, inclusiv în această săptămână. „Am înțeles că vor fi în cadrul comisiilor parlamentare de specialitate discuții pentru anumite propuneri legislative, iar PSD va vota pentru”. În această perioadă, discuțiile din comisii vizează pensiile militare, pensiile de serviciu, care nu vor fi afectate și nici fi abrogate, iar PSD va susține aceste propuneri, a mai spus sursa citată.

„PSD are propriul proiect pentru supraimpozitarea tuturor pensiilor speciale din România. Este un element de noutate această fermitate cu care PSD va susține abrogarea pensiilor speciale”, a mai precizat Zetea.

USR a propus un proiect care prevede eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, diplomaților și aviatorilor, dar menținerea celor ale magistraților și militarilor. Potrivit propunerii USR, pensia specială a judecătorilor, procurorilor și a celor din Armată ar urma să fie plafonată la cel mult salariul de bază brut din ultima lună de activitate.

PNL are propria sa viziune asupra eliminării pensiilor specialAstfel, liberalii propun eliminarea aproape a tuturor pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor. Astfel, în varianta propusă de PNL ar urma să fie eliminate  pensiile speciale ale senatorilor, deputaților și funcționarilor publici parlamentari, ale judecătorilor și procurorilor, ale personalului auxiliar al instanțelor și parchetelor, ale polițiștilor, diplomaților, aviatorilor și ale judecătorilor Curții Constituționale.