PSD contestă un judecător la CCR după cinci ani, invocând precedentul Șova

Publicat: 10 06. 2015, 18:07

Secretarul Camerei Deputaților, Niculae Mircovici, a anunțat că pesediștii contestă votul din 2010 prin care Mircea Minea a devenit judecător al Curții Constituționale. PSD contestă la cinci ani distanță de la vot, după precedentul Șova, că Minea a fost ales legal judecător al CCR. În Parlament, Dorneanu fusese votat ca judecător, dar procedura a fost reluată. 

„A mai fost o problemă care suscită interesul opiniei publice, una se referă la o sesizare făcută de liderul grupului PSD,  în legătură cu o problemă apărută la CCR. S-a hotărât trimiterea ei la Comisia Juridică pentru un punct de vedere, o săptămână, și în funcție de aviz să fie sesizată Curtea Constituțională. În 14 iunie a fost supus votului domnului Valer Dorneanu ca judecător al CCR și domnia sa a întrunit majoritatea simplă, deci peste jumătate din numărul celor prezenți, și cu toate acestea nu a fost declarat ca fiind ales judecător al CCR. Peste trei zile majoritatea a decis să reia votul și Mircea Ștefan care a obținut după repetarea votulu majoritatea simplă de asemenea și a fost declarat judecător. Situația este în oglindă invers, chiar mai un pic mai delicată, decât cazul Șova. Acesta este motivul pentru care se va sesiza CCR”, a anunțat Mircovici. 

Potrivit sesizării PSD, alegerea lui Valer Dorneanu ca judecător era o alegere legală și nu mai trebuia făcută a doua alegere.