PSD, mesaj pentru ”Coaliția pierzătorilor”: ”Nu vă jucați cu soarta acestui popor! Înghețarea salariului minim ar spulbera bruma de încredere care mai există în economie”

Publicat: 21 12. 2020, 13:24
PSD, mesaj pentru ”Coaliția pierzătorilor”: ”Nu vă jucați cu soarta acestui popor! Înghețarea salariului minim ar spulbera bruma de încredere care mai există în economie”

Social-democrații trag un semnal de alarmă, în mediul online, postând un text din care reiese că – potrivit sindicatelor – noul guvern ar intenționa să înghețe salariul minim.

PSD transmite că la cârma noului guvern se va afla groparul economiei românești”, Florin Cîțu, tocmai cel care declara – în 2014 – că ”salariul minim nu este altceva decât ”o măsură anti-socială și distructivă pentru economie”.

”Sindicatele anunță intenția noului guvern de a îngheța salariul minim. La ce să te aștepți când Coaliția pierzătorilor îl propune prim-ministru pe groparul economiei românești? Adică tocmai pe cel care spunea în 2014 că salariul minim e o măsură anti-socială și distructivă pentru economie. Dacă va lua o astfel de decizie, noul guvern își va începe mandatul cu o mare înșelăciune.

Cei mai înșelați vor fi alegătorii USR-PLUS, cărora li s-au promis taxe zero pe salariul minim (deci nu doar impozit zero ca în programul PSD, ci și contribuții zero la pensii și sănătate!)”, se menționează pe pagina de Facebook a PSD.

Dar iată că, în loc de prosperitate, alegătorii primesc austeritate! Inflația galopantă va diminua dramatic puterea de cumpărare a celor cu salariul înghețat!

Partidul Social Democrat

Vom intra într-un cerc fără sfârșit al austerității! Nu vă jucați cu focul!”

Social-democrații solicită ”coaliției pierzătorilor” să nu pună în practică o astfel de decizie care poate fi considerată ”catastrofală”. Într-un astfel de context economic precar, ar dispărea chiar și ”bruma de încredere” care încă există în economia românească.

Potrivit PSD, o astfel de măsură i-ar determina pe români să-și țină ”banii la saltea”, iar rezultatul final va fi un consum redus, salarii tăiate și reducerea locurilor de muncă.

”Avertizăm Coaliția pierzătorilor să nu ia o astfel de decizie catastrofală! Înghețarea salariului minim ar spulbera bruma de încredere care mai există în economie. Banii vor fi ținuți la saltea, consumul se va reduce, produsele nu vor mai fi cumpărate, iar producătorii vor trebui să taie salariile sau locurile de muncă pentru a evita falimentul!

Vom intra într-un cerc fără sfârșit al austerității! Nu vă jucați cu focul! Nu vă jucați cu soarta acestui popor!”, avertizează reprezentanții social-democraților pe pagina de socializare a partidului.