PSD Olt se schimbă după cum bate vântul: Va face campanie pentru Dăncilă, chiar dacă ar fi vrut alt candidat

Publicat: 25 07. 2019, 17:13

Întrebat, joi, de jurnaliști, ce șanse va avea Viorica Dăncila la alegerile prezidențiale, președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a răspuns că va face tot ce va putea să maximizeze rezultatele la alegerile prezindențiale, chiar dacă a avut o altă idee în ceea ce privește candidatul PSD la această funcție.

„S-a luat o decizie, noi am susținut o altă idee, am susținut ideea de avea un alt candidat astfel încât să ne maximizăm șansele. În momentul de față nu pot să vă spun ce șanse avem, probabil și noi, pe Olt, vom face o serie de sondaje pentru a vedea care sunt șansele noastre și ce putem face să le maximizăm”, a spus Marius Oprescu.

Acesta a adăugat că va face campanie pentru Viorica Dăncilă.

„Bineînțeles că vom face campanie (pentru Viorica Dăncilă – n.r.). (…) Chiar dacă suntem de părere că din deciziile care s-au luat unele sunt greșite, suntem membri ai Partidului Social Democrat și vom face tot ce putem astfel încât candidatul nostru să-și maximizeze voturile la nivelul județului Olt”, a afirmat Oprescu.

Viorica Dăncilă a fost desemnată marți, de către social-democrați, candidatul formațiunii, la alegerile prezidențiale. Ulterior, Dăncilă a fost validată de Comitetul Executiv al PSD candidat al partidului la alegerile prezidențiale din toamnă.

Potrivit unor surse, au fost două voturi împotrivă, cel al liderului PSD Olt Paul Stănescu și al președintelui PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Dumitru Buzatu afirma că l-a susținut pe Liviu Pleșoianu pentru a fi candidatul la prezidențiale deoarece „este purtătorul unor valori de stânga”, „care animă mai mult membrii și susținători ai PSD”. Acesta afirma că Paul Stănescu a decis să susțină un alt candidat din partea social-democraților pentru prezidențiale deoarece „ar maximiza șansele PSD”.