PSD pregătește REMANIEREA de toamnă. Liviu Dragnea: Amnistia nu e o ILUZIE JURIDICĂ

Publicat: 10 09. 2018, 01:32
Actualizat: 26 03. 2019, 08:43

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat, duminică seară, că premierul va veni în fața conducerii PSD cu o prezentare a activității miniștrilor, iar analiza se va finaliza printr-o remaniere guvernamentală până la începutul lunii octombrie.

„Sunt foarte mulțumit de doamna premier. Eu știu că este un prim-ministru bun. Știu că în fiecare zi demarează, aprobă proiecte, dar din păcate, în unele ministere, unii membri ai Guvernului nu au reușit să aibă decizia de oportunitate, care este a lor. În unele ministere, în continuare e o problemă cu unii funcționari care sunt în posture cheie, care pur și simplu blochează sau pur și simplu nu sunt de acord. Premierul sau SGG poate ar trebui să publice observațiile care se fac la actele normative. Până la urmă, o decizie politică este făcută praf și cred că lucrul acesta nu mai trebuie să continue foarte mult”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Împreună cu Călin Popescu Tăriceanu, premierul Viorica Dăncilă va face evaluarea fiecărui ministru în parte, anunță Dragnea: „Eu zic că, într-un timp relativ scurt, doamna premier cu domnul Tăriceanu trebuie să prezinte o evaluare, iar noi în PSD trebuie să avem o discuție pe fiecare ministru în parte. Cred că până la sfârșitul lunii sau începutul lunii octombrie. Iar aceste lucruri trebuie să se încheie cu o remaniere.” 

Președintele PSD este nemulțumit de unele ministere, unde nu se muncește la nivelul dorit.

„Ne uităm cu toții ce se întâmplă cu actul de guvernare. Sunt sute de măsuri luate, care produc efecte pozitive, dar sunt în continuare ministere unde ritmul de lucru nu este la nivelul la care este dorit și asta am spus-o tuturor colegilor, începând cu primul Cabinet. (…) Al doilea motiv de nemulțumire, nu numai a mea, în legătură cu modul cum se comunică activitatea unui ministru și ceea ce a făcut un ministru.”

Dragnea: Amnistia nu este o iluzie juridică

Liviu Dragnea nu s-a sfiit să ridice și problema unei viitoare amnistii, care să repare „nenorocirile cauzate de implicarea serviciilor și procurorilor în instanțe”.

„Pentru mine, ideea amnistiei nu e o iluzie juridică. Ca să discutăm foarte deschis și tranșant. Se vorbește în spațiul public de a se găsi o soluție să se repare toate nenorocirile cauzate de implicarea serviciilor și procurorilor în instanțe, aceste protocoale. Pentru mine și pentru noi ca partid, ideea amnistiei nu este o iluzie juridică. Dacă premierului, ministrului Justiției li s-a cerut să se găsească soluții pentru ca efectele acestor protocoale să fie șterse, nu trebuie să o mai lungească mult. Să se dea posibilitatea judecătorilor să judece fără să fie terorizați. Cum să creadă românul că un judecător este liber să îl judece? De aceea într-un sondaj apăruse un procent uriaș de români care credeau că pot ajunge condamnați fără să fie judecați”, a declarat Dragnea, la Antena 3.

Președintele PSD i-a cerut ministrul Justiției, Tudorel Toader să se grăbească cu niște propuneri astfel încât să fie modificată urgent în Parlament ordonanța prin care ofițerii SRI au drepturi în zona Justiției.

„Cred că la un moment dat (Tudorel Toader – n.r.) trebuie să se hotărească, trebuie să finalizeze propunerile de acte normative. Avem și noi în Parlament Ordonanța 6, celebra ordonanță 6 care a dat putere de cercetare penală ofițerilor SRI. A fost dată în guvernul Cioloș, de doamna Prună, prin ordonanță. Atunci nu a mai ieșit nimeni în stradă. Această ordonanță va fi picată. O să discutăm săptămâna aceasta ce punem în legea care abrogă ordonanța, pentru că ea nu o să mai fie în vigoare. Domnul Toader trebuie să vină cu niște propuneri”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3. „Cine mai știe care este condamnat pe drept, care e condamnat pe nedrept, care e anchetat pe probe legale și care e anchetat pe probe ilegale? Atunci trebuie să vină cu propuneri, să vină și cu variante. Aceste lucruri nu reprezintă o iluzie juridică, ci unul dintre obiectivele pe care noi ni le-am asumat ca partid. Din acest motiv nu vom ceda și vom merge în continuare înainte.”