PSD renunță la mitingurile de susținere a partidului, după anunțul morții Regelui Mihai: Suspendăm toate acțiunile politice prevăzute pentru această perioadă

Publicat: 05 12. 2017, 15:18

„În aceste momente triste pentru toată națiunea, este mai important să ne gândim la ceea ce ne unește, la dezideratele la care aspiră toți românii, de aici din țară și de pretutindeni.

Prin urmare, PSD anunță oficial că nu va mai organiza mitingurile care erau programate pentru finalul acestei săptămâni.

În aceste zile, cel mai important este să cinstim onoarea Majestății Sale, drept pentru care PSD își va suspenda toate acțiunile politice prevăzute pentru această perioadă și să arătăm respectul cuvenit”, a transmis PSD printr-un comunicat de presă. 

Potrivit surselor menționate, la sediul PSD s-au întâlnit președintele PSD, Liviu Dragnea, președintele PSD București, Gabriela Firea, președinții organizațiilor de Sector, precum și alți lideri ai formațiunii.

Președintele PSD București, Gabriela Firea, a declarat, luni seara, că organizațiile din București și Ilfov ale partidului vor organiza un miting în Capitală pe 9 decembrie, în paralel cu mitinguri organizate de alte organizații județene ale social-democraților, mitinguri împotriva „statului paralel și ilegitim”.

Ședința PSD are loc în condițiile în care Casa Regală a României a anunțat că Regele Mihai a încetat din viața, joi, la ora 13.00, la reședința sa din Elveția.