PSD Timișoara: Ponta a fost unul din puținii candidați care nu a făcut greșeli ca persoană

Publicat: 17 11. 2014, 12:09
Actualizat: 18 11. 2014, 18:45

Întrebat dacă se impune o eventuală demisie a lui Victor Ponta de la conducerea PSD, liderul social-democraților timișoreni, deputatul Sorin Grindeanu a răspuns că premierul nu a greșit.

„Personal, nu cred că Victor Ponta a greșit. Ba din contră, este printre puținii candidați care nu a făcut greșeli ca persoană. O să analizăm, o să avem un Comitet Executiv. Oricum, la cum îl cunosc eu (pe Victor Ponta – n.r.), primul care va face analiză va fi el, zilele următoare. Eu mâine (marți- n.r.) merg la București, probabil va fi și un Birou Național”, a declarat Grindeanu pentru corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a evitat să spună dacă s-ar impune organizarea unui Congres extraordinar al partidului, afirmând doar că se așteaptă ca în perioada următoare să aibă loc mai multe ședințe ale conducerii PSD în care să fie analizate rezultatele alegerilor prezidențiale.

În Timiș, Victor Ponta a fost votat de 33,26% dintre electori, obținând doar jumătate din voturile primite de contracandidatul său, Klaus Iohannis (66,73%).

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, la Antena 3, că respinge categoric ideea demisiei din fruntea Guvernului cât timp colegii nu îi cer acest lucru. „Resping categoric să îmi dau demisia atât timp cât nimeni dintre colegi nu mi-a cerut acest lucru”, a spus el.

Pe de altă parte, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, declara, în 10 noiembrie, că asumă împreună cu Victor Ponta un eventual eșec al acestuia în turul II al alegerilor prezidențiale, arătând că nu așteaptă să îi ia locul la șefia PSD dacă acesta pierde alegerile.