PSD vrea formarea a 10 regiuni; Sibiu și Brașov, regiuni separate -surse

Publicat: 30 08. 2013, 12:19
Actualizat: 29 07. 2014, 18:09

Liderii social-democrați au discutat vineri, la ședința BPN al PSD, despre varianta împărțirii țării în zece regiuni, în această arhitectură urmând ca Sibiu și Brașov să fie regiuni separate, au spus, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

De asemenea, social-democrații au optat și pentru convocarea referendumului de revizuire a Constituției odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, în deschiderea BPN al PSD, reunit la Mamaia, că din toamnă trebuie să se modifice Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare în sensul formării regiunilor înainte de a primi statutul constituțional prin revizuirea Legii fundamentale.

„Unul din punctele cele mai importante le-am discutat și ieri (joi, n.r.) în cadrul unui BPN informal, doar cu vicepreședinții. Cred că din această toamnă trebuie să mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, în a forma practic regiunile chiar înainte de a primi statutul constituțional”, a spus Ponta.

Premierul a spus că proiectul cel mai important din această toamnă este declanșarea efectivă a descentralizării.