Raluca Turcan: PNL a depus la Parlament lista de miniștri și programul de guvernare

Publicat: 10 02. 2020, 19:57
Actualizat: 10 02. 2020, 19:58
Raluca Turcan, despre susținerea domeniului cultural în pandemie

Raluca Turcan anunță, pe pagina sa de socializare, depunerea listei cu noii miniștri și a programului de guvernare, adăugând că este un nou pas către alegerile anticipate.

„Începând de astăzi, în 60 de zile, conform Constituției, neînvestirea unui Guvern permite dizolvarea Parlamentului de către Președintele României și organizarea alegerilor anticipate.

Azi am făcut, așadar, un nou pas spre alegerile anticipate, astfel încât puterea să ajungă din nou în mâna românilor, care să decidă la urne încotro se îndreaptă România!

Atrag atenția că Parlamentul are obligația, conform Regulamentului, să fixeze votul în plen pentru investirea Guvernului în maximum 15 zile începând de astăzi.

Anterior, trebuie convocat și calendarul audierii miniștrilor.

Refuzul de a convoca plenul Parlamentului în care să aibă loc votul pentru învestirea Guvernului înseamnă un abuz flagrant!

PSD ar trebui să aibă puțină decență și să susțină alegerile anticipate!

Trei ani, cât a stat la conducerea Parlamentului, a făcut legi pentru infractori, fapt pentru care cele mai multe au fost declarate neconstituționale, au fost criticate de partenerii europeni și au condus la eliberarea de infractori deosebit de periculoși din penitenciare.

Câți parlamentari PSD vor fi capabili să renunțe la indemnizații pentru a permite românilor să voteze pentru noua componență a Parlamentului?

Avem nevoie să spunem STOP-JOC și să avem un nou Parlament care să muncească pentru români, nu să blocheze dezvoltarea țării!”, anunță Raluca Turcan.