Raluca Turcan: Românii trebuie să apere la referendum statul de drept și justiția față de abuzurile USL

Publicat: 08 07. 2012, 17:44
Actualizat: 25 06. 2013, 16:09

Vicepreședintele PDL Raluca Turcan a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că face un apel la cetățeni „să apere la referendum funcționarea statului de drept și a justiției”.

„Pentru toți care cred că justiția poate fi una și pentru un cetățean obișnuit și pentru un fost prim-ministru ca Adrian Năstase, fac un apel să apere la acest referendum funcționarea statului de drept și a justiției. Împotrivindu-se abuzurilor USL, românii își pot lua statului înapoi și își pot apăra democrația de abzuri”, a precizat Raluca Turcan.

Ea a spus că își dorește, ca cetățean, „un loc al normalității și al decenței”, iar „politicienii să nu se ascundă de justiție, instituțiile statului să funcționeze, legea să fie una pentru toți și să fie respectată”.

„Vrem o justiție liberă de presiuni politice, vrem o politică curată, vrem o coalizare a tuturor acelor forțe civice și politice care cred că legea și instituțiile trebuie apărate pentru că așa ele servesc românilor, nu unor politicieni care tremură de frica justiției”, a mai spus Raluca Turcan.

Ea a mai spus că orice cetățean care simte că i-a fost confiscat statul, că a fost atacată democrația și că i-a fost suspendat abuziv președintele „poate purta alb”.