Ramona Chiriac se autosuspendă din funcția de șefă a Reprezentanței C.E. / Chiriac deschide lista comună PSD-PNL pentru europarlamentare

Publicat: 13 03. 2024, 17:16
Actualizat: 13 03. 2024, 17:37

Reprezentanța Comisiei Europene în România anunță Ramona Chiriac s-a autosuspendat din funcție și intră în concediu fără plată. Ramona Chiriac deschide lista de europarlamentari a Coaliției PNL-PSD.

Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, a comunicat deja decizia de a candida la alegerile pentru Parlamentul European către forurile ierarhice superioare și serviciile relevante ale Comisiei Europene, arată sursa citată.

Doamna Chiriac a solicitat suspendarea din activitate prin aprobarea de concediu fără plată din motive personale cu caracter imperios, transmite Reprezentanța Comisiei.

Luni seara, Coaliția a decis ca Ramona Chiriac să candideze pe prima poziție a listei PSD-PNL. Conform unor surse politice, aceasta a fost aleasă ca urmare a mai multor criterii, și anume: este un candidat independent, este femeie și are relații puternice la Bruxelles.

Ramona Chiriac este diplomat de carieră din anul 2008. Are peste 20 de ani de activitate și a fost Consul General al României la München, în 2016.

CITEȘTE ȘI:

Ramona Chiriac deschide lista la euparlamentare din partea alianței PSD-PNL/ La PMB, există varianta de candidat separat

Lista comună PSD-PNL pentru „ALEGERILE 9 IUNIE”, pe ultima sută. Luni pot fi anunțați candidații interni, apoi adversarul lui Nicușor Dan