VIDEO | Rareș Bogdan: „Nu va exista această taxă de solidaritate. Noi am spus de la început că nu suntem de acord cu suprataxări sau introducere de noi taxe”

Publicat: 13 12. 2021, 23:37
Actualizat: 13 12. 2021, 23:52

This browser does not support the video element.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat luni, la B1TV, că mult disputata taxă de solidaritate nu va exista. El a precizat că liberalii rămân fermi pe poziție și spune că nu vor fi introduse noi taxe.

Europarlamentarul susține că nu este exclus să existe discuții legate de impozitul pe care anumite companii ar trebui să îl plătească, dar nu se pune problema în acest moment.

„Nu va exista această taxă de solidaritate. Noi am spus de la început că nu suntem de acord cu suprataxări sau introducere de noi taxe. Sigur că vom purta o discuție, nu e nicio problemă să purtăm o discuție legată de impozitul pe care anumite corporații / companii îl plătesc în România și aceleași companii… respectiv profitul declarat în România și cel declarat în alte țări. Dar e o discuție, nu s-a luat o decizie. Nu vor crește impozitele și taxele în următoarea perioadă”, a continuat liderul liberal.

El spune că mediul de afaceri ar trebui sprijinit pentru a trece perioada complicată cauzată de pandemia de Covid-19.

„Sunt două viziuni diferite, dar sunt convins că ne vom înțelege. Ideologiile sunt diferite. E și o chestiune de viziune de dezvoltare. Noi credem că trebuie să sprijinim mediul de afaceri, mai ales cel privat românesc, și că trebuie să ajutăm companiile pentru a trece prin perioada complicată COVID și post-COVID”, a declarat Rareș Bogdan.

„De asemenea, trebuie să creștem companii care să devină partenere cu companiile străine și să devenim prietenoși cu companiile care, din cauza situației geopolitice, își caută noi zone de confort. Noi trebuie să devenim zona care să absoarbă aceste investiții”, a mai afirmat europarlamentarul.