Răspunsul lui Toader, după scrisoarea trimisă de Dăncilă la Bruxelles care semnalează posibila implicare a CE în justiția din România

Publicat: 20 03. 2018, 12:10
Actualizat: 25 03. 2019, 21:40

„Am primit scrisoarea respectivă. Cu siguranță voi da răspunul în cursul zilei de astăzi. Acum plec la CSAT. Am lăsat o echipă care să verifice corect, riguros dacă există astfel de solicitări. Când vin de la Cotroceni, vom avea răspunsul, îl vom verifica și-l transmitem doamnei premier”, a declarat Tudorel Toader.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, luni seara, ministrului Justiției, Tudorel Toader, să îi comunice „cu celeritate” dacă în perioada 2012-2018 Comisia Europeană a mai transmis documente prin care cereau situațe și stabilirea pașilor de urmat în cazuri de presupusă corupție la nivel înalt

Reprezentanța Comisiei Europene a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu comentează despre documente apărute în presă „din surse neoficiale”, după ce un document din 2012 privind MCV, făcut public duminică, conținea și o listă de persoane cu probleme penale.

„Ca o regulă generală, Comisia Europeană nu comentează despre documente apărute în presă cu atribuirea

Este vorba despre un document din 10 octombrie 2012, adresat Guvernului României, care prezintă o listă de 21 de cerințe ale Comisiei Europene în legătură cu MCV, prezentat de Antena 3.

Unul dintre puncte prevede descrierea situaței si stabilirea pașilor de urmați în cazuri de corupție cunoscute, fiind date și nume: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.