Reacția conducerii PNL după votul pentru Vosganian. „Un accident, dar asemenea situații sunt de neacceptat”

Publicat: 12 02. 2015, 16:50
Actualizat: 12 02. 2015, 19:08

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, susține, după votul dat în Senat în cazul senatorului Varujan Vosganian, că astfel de situații sunt de „neacceptat”, iar parlamentarii PNL care nu vor vota la vedere în cazuri similare vor trebui să dea explicații în fața conducerii partidului. 

„M-aș fi așteptat la o atitudine mai responsabilă și la mai puțină emoție din partea senatorilor. Acest vot nu este definitoriu pentru PNL, îl consider un accident. Asemenea situații sunt de neacceptat. Parlamentarii PNL care nu vor vota la vedere, de aici înainte, în cazuri similare, vor fi în situația de a nu fi respectat o decizie asumată politic de întreaga conducere a PNL”, a scris pe Facebook, Alina Gorghiu. 

Liberala precizează că senatorii din toate partidele au votat pentru a bloca bunul mers al justiției. 

„Nu vreau să arunc responsabilitatea asupra acestui vot pe alte partide. Din păcate, nici domnul senator Varujan Vosganian, nici unii dintre colegii din PNL nu au înțeles că parlamentarii nu trebuie să fie mai presus de ceilalți cetățeni ai României. Dacă nu vom reuși să avem încredere în justiție, nimic nu se va putea schimba în România”, este mesajul Alinei Gorghiu.

Reacția acesteia a venit la câteva minute după ce președintele Klaus Iohannis a postat tot pe Facebook un mesaj în care critică votul dat în Senat.