Reacția lui Antonescu, după ce șeful CJ Constanța a cerut desființarea DNA prin lege

Publicat: 16 01. 2014, 15:14
Actualizat: 31 07. 2014, 14:26

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că dezavuează solicitarea Consiliului Județean Constanța de a desființa Direcția Națională Anticorupție printr-o lege, precizând că a fost o simplă declarație făcută în „împrejurări tulburate”.

„Este o declarație a PSD Constanța, nu a USL sau nu a PNL. Eu nu sunt de acord cu ea, e dreptul lor să o facă, dar eu cred că este o declarație care nu face bine PSD-ului, cred că este o declarație dată în împrejurări mai tulburate și, categoric, PNL dezavuează o asemenea formulă, presupun că și conducerea centrală a PSD-ului o va dezavua”, a declarat Antonescu, la Parlament.

Reacția președintelui liberal a venit în contextul în care în cursul zilei de miercuri, când președintele CJ Constanța a fost ridicat de procurorii DNA, acesta a trimis un comunicat de presă prin care a catalogat DNA drept „un aparat odios de politie politica aflat la indemana lui Traian Basescu” și a cerut desființarea instituției.

„Ca urmare a succesiunii faptelor întâmplate azi, considerăm ca acțiunea de azi este abuzivă, nelegală și face parte din războiul politic pe care DNA-ul condus de Traian Băsescu îl duce împotriva oamenilor politici ai USL. Președintele Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu cere Parlamentului României desființarea prin lege a Direcției Naționale Anticorupție, un aparat odios de poliție politică aflat la îndemâna lui Traian Băsescu și care s- a plasat prin acțiunile sale deasupra justiției române și a statului de drept”, se arată în comunicatul de presă.