Reacția lui Dragnea după ce Iohannis a cerut demisiile lui Shhaideh și Plumb: „A venit supărat din vacanță”

Publicat: 27 09. 2017, 14:03
Actualizat: 27 09. 2017, 14:54

„Nu vorbesc. A vorbit președintele (Klaus Iohannis, n.r.) destul. Și așa a venit supărat din vacanță și ne-a certat pe toți”, a spus Dragnea, la ieșirea din sala de plen a Camerei Deputaților, el evitând să facă declarații suplimentare.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că Sevil Shhaideh și Rovana Plumb ar fi trebuit să demisioneze din funcțiile ministeriale deținute, aceasta fiind „varianta optimală”, și a exprimat regretul că PSD „face scut” în jurul celor două.

„Cred că vă amintiți de pozițiile mele pe care le-am avut în ocazii similare și, din nefericire, au fost câteva astfel de ocazii. Eu vreau să cred că România este o țară care întărește statul de drept, iar într-un stat de drept, persoane urmărite penal, judecate penal și condamnate penal, nu trebuie să fie în conducerea statului. Da, doamnele ministru trebuiau, în varianta optimală, să demisioneze. A doua variantă democratică, trebuiau să fie retrase. Faptul că PSD face scut în jurul doamnelor ministru nu este de bun augur”, a declarat președintele Klaus Iohannis.