Reacția lui Klaus Iohannis după dezvăluirile lui Băsescu: „Victor Ponta este un politician manevrat”

Publicat: 14 10. 2014, 15:52

Președintele PNL, Klaus Iohannis, i-a cerut lui Victor Ponta explice dacă a fost ofițer acoperit, adăugând că prezidențiabilul PSD este un politician manevrat.

„Eu cred că președintele este al românilor, nu al unor structuri, nu al unor găști de partid. Eu sunt un om liber, Victor Ponta este un politician manevrat. Trebuie să pun o întrebare și mă tem că este retorică: domnule Ponta ce alte lucruri ați mai ascuns în CV-ul dumneavoastră, ce alte lucruri nu ne-ați spus și ar fi fost bine să ne spuneți”, a reacționat Iohannis după dezvăluirile lui Traian Băsescu privind apartenența lui Victor Ponta la SIE.

Liberalul i-a solicitat lui Victor Ponta să clarifice „în fața națiunii” situația domniei sale și să „facă lumină în această chestiune”.

„După părerea mea, domnul Victor Ponta nu poate fi președintele României. Președintele României nu poate fi un politician mincinos, duplicitar și manevrat”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele PNL a atras atenția asupra faptului că „lucrurile grave spuse” indică faptul că în unele instituții ale statului „există probleme de funcționare”.