Reacția lui Nicușor Dan după ce Gabriela Firea a declarat că l-ar vrea viceprimar

Publicat: 22 03. 2016, 06:59

„În momentul acesta, nu văd la principalele partide politice, prin politica pe care o duc primarii lor, să existe o voință de a face politică altfel. De aceea, orice discuții cu aceste partide sunt inutile”, a afirmat candidatul USB, Nicușor Dan, potrivit Mediafax.

Candidatul USB a răspuns astfel declarației Gabrielei Firea în care aceasta își manifesta dorința de a avea un viceprimar ca Nicușor Dan la Primăria Capitalei, în contextul alegerilor locale din iunie 2016.

Legat de menționarea numelui său de către candidații PNL și PSD în discursurile publice ale acestora, Nicușor Dan consideră că aceste partide fac mereu trimitere la el pentru că își doresc să-și atragă simpatia electoratului său. „Este un electorat care ne simpatizează, este o formă de a-și atrage simpatia acestui electorat, dar nu cred că va fi ușor de sensibilizat”, a declarat acesta.

El a respins varianta de a accepta funcția de viceprimar, în urma alegerilor din iunie 2016, prin negociere cu PSD.

„Eu mă lupt pentru poziția de primar general și nu o fac doar ca să-mi pun în CV. Nu pentru acest lucru ne batem de peste 10 ani”, a menționat Nicușor Dan. El a spus că nu se va complace într-o funcție decorativă de viceprimar, întrucât „atribuțiile viceprimarului sunt date de Consiliul general și, în consecință, volatile, întrucât depind de majoritatea politică care se poate schimba oricând”.