Reacția lui Șerban Nicolae după avizul negativ al CSM în cazul Kovesi: „Dezinteres total față de problemele serioase”

Publicat: 27 02. 2018, 18:05
Actualizat: 07 05. 2018, 15:22

„Votul din Secția pentru Procurori a CSM, din păcate, se înscrie pe linia unui dezinteres total față de probleme cu adevărat serioase care privesc relația dintre autoritatea judecătorească și cetățeni, cel puțin în partea de procurori”, a declarat senatorul PSD Șerban Nicolae, pentru Mediafax.

Șerban Nicolae a afirmat că este „șocant” faptul că „nimeni” din CSM nu pare interesat disfuncționalitățile privind activitatea DNA care au fost semnalate în spațiul public.

„(…) Ce mă surprinde pe mine este că nimeni din CSM, din Secția pentru Procurori, nu pare interesat de tot ceea ce s-a semnalat în spațiul public legat de disfuncționalitățile din cadrul DNA. Mi se pare absolut șocant faptul că nu au o preocupare în acest sens, că nu vor să verifice de ce judecătorii au decis că DNA Brașov a falsificat probe în dosarul Paltin Sturdza, că nu vor să afle de ce procesele verbele de la Cluj privind înregistrările cu Cherecheș erau anterioare cu cinci zile, precedau transcrierile propriu-zise, de ce la Ploiești se întâmplă ce se întâmplă, de ce la București se întâmplă ce se întâmplă”, a spus Nicolae.

Senatorul PSD a spus că este important ca instituțiile „să funcționeze”.

„Pe mine nu mă interesează cine conduce DNA. Mă intersează ca instituțiile să funcționeze, să își facă datoria și să nu existe dubii cu privire la chestiuni atât de sensibile cum sunt lupta anticorupție, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor”, a adăugat Nicolae.

Secția pentru Procurori a CSM a dat, marți, aviz negativ pentru revocarea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA.