Reacție dură a lui Tăriceanu, după ce un ministru finlandez s-a arătat ”îngrijorat” de guvernul PSD: ”Sunt minciuni”

Publicat: 19 02. 2017, 19:24

Șeful Senatului susține că Timo Soini a căzut în capcana dezinformărilor care au fost răspândite în spațiul european cu privire la deciziile Guvernului României. În urma scandalului cu ordonanța de modificare a codurilor penale, oficialul străin a declarat că acțiunile recente ale Executivului provoacă o serioasă îngrijorare cu privire la direcția evoluției țării noastre, anunță televiziunile de știri.

”De la înălțimea funcției pe care o ocupă și având în vedere că reprezintă statul finlandez, unul în care respectarea drepturilor cetățenilor, precum și o legislație corectă, reprezintă principii fundamentale, mă așteptam la o reacție mult mai ponderată bazată pe adevăruri și nu pe minciuni. Afirmațiile ministrului finlandez nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în România”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Reacția lui Călin Popescu Tăriceanu vine după ce ministrul de Externe al Finlandei a spus într-o scrisoare adresată unui reprezentant al românilor din țara nordică, ca „acțiunile recente ale guvernului român provoacă o serioasă îngrijorare cu privire la direcția evoluției țării noastre”. În scrisoarea respectivă, oficialul din Finlanda susține că „este contrar intereselor României faptul că noul guvern a început să facă pași înapoi și a căutat să dezmembreze legislația referitoare la corupție”.