REACȚIE. Președintele Klaus Iohannis, despre propunerea legislativă a UDMR: Face rău în primul rând comunității maghiare și creează tensiuni

Publicat: 29 04. 2020, 20:11
Klaus Iohannis: Școala sigur nu va începe în condiții normalee / Sursă Foto: Mediafax Foto

Președintele  Klaus Iohannis a susținut că propunerea legilativă a UDRM referitoare la independența Ținutului Secuiesc „face rău în primul rând comunității maghiare și creează tensiuni artificiale în interiorul societății”.

„În absența unei intervenții ferme a Președintelui României, care să atragă atenția asupra gravității acestui demers primejdios și toxic pentru stabilitatea democrației românești, Senatul nu ar fi votat astăzi de urgență împotrivă, cu o largă majoritate, proiectul neconstituțional și extrem de periculos, adoptat tacit în Camera Deputaților, cu complicitatea iresponsabilă a PSD”, potrivit Administrației prezidențiale.

„Sfidează ordinea constituțională”

„Promovarea unor astfel de propuneri legislative face rău în primul rând comunității maghiare și creează tensiuni artificiale în interiorul societății, care riscă să escaladeze. Astfel de inițiative legislative, care sfidează ordinea constituțională, nu ar trebui să se mai regăsească vreodată pe agenda Parlamentului României!”, a transmis președintele Klaus Iohannis.